Laden...

WandelWaarderen: Wandelend waarderen van de omgeving

Landen

 

 

Op en rond de Sinte-Gittersite gaan de UHasselt en de Vlaamse overheid op zoek naar jouw waardering van de omgeving. We willen je vragen om gebouwen en plekken aan te duiden die voor jou iets uitstralen, een bepaald gevoel opwekken, een betekenis dragen. Het middel daartoe is een digitale applicatie gekoppeld aan een wandeling. De applicatie laat toe om je waardering voor bepaalde elementen in de omgeving uit te spreken of te noteren. Of jouw blik op het landschap of de omgeving nu de blik is van de wandelaar, de toerist, de persoon die in de buurt werkt, de bewoner, de fietser of de natuurliefhebber: elke aanduiding van een element uit de omgeving aangevuld met een korte omschrijving waarom dat element er uitspringt, is welkom. De elementen die je aanspreken kunnen van velerlei aard zijn: een oud gebouw of een overblijfsel ervan, een stukje van een landschap, een boom, een monument of een bankje langs de weg. Probeer telkens om zo precies mogelijk te zijn – via tekst, gesproken woord, of met een foto – over je waardering.

 

Wij verzamelen jouw verhalen via twee types wandelingen. Er zijn twee opties:

 

Hoe de tool gebruiken?

Via deze tool kan je dus een wandeling volgen of maken langs verschillende plekken in jouw wijk. Dat kunnen plekken zijn waar je veel komt, een specifieke herinnering aan hebt, een speciale band mee koestert, waar je tot rust komt, vrienden ontmoet, plekken die volgens jou uniek zijn of vreemd… Er is geen goed of fout. 

Je kan dan ook iets vertellen over die plekken (via tekst, audio of beeld), zodat wij weten waarom ze belangrijk zijn voor jou.

 

Hoe ga je te werk?

Zet de locatievoorzieningen aan van je toestel. Als je de eerste keer de tool gebruikt, moet je eerst bovenaan registreren. Je kan kiezen om hier anoniem of als persoon met naam, een woordje uitleg (bio) en foto te verschijnen. Als je hier al bent geweest, kan je ineens bovenaan aanmelden.

 

Start jouw eigen wandeling door bovenaan op de groene 'Route toevoegen'-knop te klikken.

 

Achteraf

Laat jouw gegevens (e-mailadres) wanneer je het ziet zitten dat wij jou achteraf contacteren voor een (groeps)gesprek over jouw appreciatie van bepaalde plekken of elementen.

 

 


Routes:

Roel