Laden...

WandelWaarderen: Wandelend waarderen van de omgeving

Houthalen-Helchteren & Heusden-Zolder

 

De Jos Tysmans stichting, de Vlaamse overheid, het complexe project Noord-Zuid-Limburg, de gemeente Houthalen-Helchteren en de Universiteit Hasselt ontwierpen samen deze mobiele applicatie om kennis te maken met de waardevolle plekken die aanwezig zijn binnen Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en omstreken. Om beter te weten aan welke plekken jullie waarde hechten en waarom, nodigen we je uit om plekken aan te duiden die voor jou iets uitstralen, een bepaald gevoel oproepen, een betekenis hebben. Dat kan door een wandeling te maken. We vragen jullie als bewoners, bedrijven, toeristen, werknemers, wandelaars, inwoners, fietsers, natuurliefhebbers... om de waardering die jullie koppelen aan bepaalde elementen in de omgeving uit te spreken. De elementen die je aanspreken kunnen van velerlei aard zijn: een oud gebouw of een overblijfsel ervan, een stukje van een landschap, een boom, een monument of een bankje langs de weg. Probeer telkens om precies aan te geven – via tekst, gesproken woord, of met een foto - waarom dat specifieke element er uitspringt.

 

Wij verzamelen jouw verhalen via twee types wandelingen. Er zijn twee opties:

 

Hoe de tool gebruiken?

Via deze tool kan je dus een wandeling volgen of maken langs verschillende plekken in jouw wijk. Dat kunnen plekken zijn waar je veel komt, een specifieke herinnering aan hebt, een speciale band mee koestert, waar je tot rust komt, vrienden ontmoet, plekken die volgens jou uniek zijn of vreemd… Er is geen goed of fout. 

Je kan dan ook iets vertellen over die plekken (via tekst, audio of beeld), zodat wij weten waarom ze belangrijk zijn voor jou.

 

Hoe ga je te werk?

Zet de locatievoorzieningen aan van je toestel. Als je de eerste keer de tool gebruikt, moet je eerst bovenaan registreren. Je kan kiezen om hier anoniem of als persoon met naam, een woordje uitleg (bio) en foto te verschijnen. Als je hier al bent geweest, kan je ineens bovenaan aanmelden.

 

Start jouw eigen wandeling door bovenaan op de groene 'Route toevoegen'-knop te klikken.

 

Achteraf

Laat jouw gegevens (e-mailadres) wanneer je het ziet zitten dat wij jou achteraf contacteren voor een (groeps)gesprek over jouw appreciatie van bepaalde plekken of elementen.

 

 

 


Routes:

Arthur
Buurtbewoner en werknemer Centrum Zuid 1
Arne Jeugdhuis Get Wood City