Laden...
Plan Je Wijk
Route: "Live Projects"

Officiële route

Van 20 september tot 1 oktober 2021 hebben de studenten van de 2e master architectuur van de UHasselt op twee locaties in Zwijnaarde gewerkt aan een Live Project.

​​De eerste twee weken van het academiejaar 2021-2022 organiseren we een Live Project. Dit is verplicht voor alle studenten 2ma Architectuur en 1ma Interieurarchitectuur. In een Live Project stappen studenten en begeleiders in een ontwerpproces samen met lokale bewoners, beleidsmakers, verenigingen, … om na te denken over de mogelijke toekomsten van een bepaalde plek of een bepaalde ruimtelijke kwestie. Die kan variëren qua schaal en de mate waarin de vraag op voorhand is afgelijnd, maar de insteek is steeds om door middel van kritisch ontwerpend onderzoek het publieke debat over toekomstige ontwikkelingen te ondersteunen. Architectuur is daarbij een middel en geen doel. We gaan twee weken ‘op de plek’ zelf werken om door middel van interviews, mappings, ontwerpen en bouwen de vraag en potentiële oplossingen scherp te krijgen en tastbaar te maken door middel van meer of minder tijdelijke ‘prototypes’. Deze prototypes worden tijdens een slot-evenement aan de lokale stakeholders overgedragen. Er wordt in die twee weken geluisterd, gewandeld, geschetst, gebouwd, gefilmd, gepitcht, gedanst, gekookt,… maar wat, hoe en waar we een interventie gaan maken is steeds opnieuw het resultaat van dit collectief leerproces.

http://www.future-is-today.be/live-project-2021-2022/

 

De onderzoeksgroep Spatial Capacity Building werkt samen met Maat Ontwerpers aan de wijkstructuurschets Zwijnaarde, Pleispark en Schilderswijk in opdracht van de stad Gent. Een wijkstructuurschets is een ruimtelijk raamwerk voor de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van een wijk op korte, middellange en lange termijn. Dit ruimtelijk raamwerk wordt opgebouwd uit structuurbepalende elementen en op strategische locaties wordt er meer in detail ingezoomd. Twee live projects vinden plaats op een strategische ligging in deze wijkstructuurschets wat betekent dat er verschillende ambities samenkomen.

http://www.future-is-today.be/category/plan-je-wijk-zwijnaarde/

 

 

 


Als je een locatie wilt toevoegen, klik op de blauwe knop links.
Je kan zoveel locaties toevoegen als je zelf wenst door telkens opnieuw op de blauwe knop te drukken.
Wil je de aangemaakte route en bijhorende plaatsen bekijken, klik op de groene knop rechts en bekijk ze op de kaart.

Naam Adres
Live Project Zonnebloem Hutsepotstraat 44, 9052 Gent
Live Project Hekers Hekers 26, 9052 Gent