Laden...

Vetstraat


Officiƫle locatie

STRATEN OM TE WANDELEN EN FIETSEN 

Het lijkt wel of elk stukje openbare ruimte in Beverlo ingenomen is door de auto. Wat als we de helft van deze ruimte konden gebruiken voor meer groen, wandel- en fietspaden?

- Gesprekken sleutelfiguren 21 april 2022

Plaatsbeoordelingen

Reactie

place_alot

Basisschool 'Westakker' heeft naast de hoofdtoegang langs de Onderwijsstraat ook een 'kleinere' toegang via de Koolmijnlaan. Ouders parkeren hun auto aan de Sint-Lambertuskerk en gebruiken daarna deze 'kleinere' toegang.

donderdag 9 juni 2022 12:41 door Wandeling 7 mei 2022

Reactie

place_alot

Vandaag neemt de auto een belangrijke plek in in het dorp. Er is een kwalitatief traag netwerk aanwezig dat de voornaamste publieke functies van het dorp met elkaar verbindt. Het enige wat we moeten doen is enkele schakels wat opfrissen. Dan is het klaar voor fietsers en voetgangers. Startend in het noordelijk deel van het dorp vind je (1) basisschool 'Westakker' via de Kapelanijstraat verbonden met de (2) buitenschoolse opvang, (3) jeugdhuis Beverlo, (4) American Football Team 'Shotguns', (5) buurthuis 'De Schans', (6) Herberg 'Het Jommekeshuis'. Wanneer we vervolgens het Pierepad volgen komen we aan (7) de sporthal, (8) de Sint-Lambertuskerk en (9) een voormalige schoolsite. Vervolgens geven twee trage opeenvolgende trage verbindingen toegang tot twee publieke pleintjes om dan tot slot te eindigen aan (10) het buurtcentrum 'De Kardijk' in het zuidelijk deel van het dorp.

donderdag 9 juni 2022 12:40 door Wandeling 7 mei 2022