Laden...

Randstraat


Officiële locatie

EEN GROENE SCHAKEL 

Hotel 8 in de Randstraat ligt er wat vervallen bij. Er is veel open ruimte maar die ligt er verlaten bij, begrensd door achtertuinen. Hierdoor is het speelbosje vandaag niet altijd veilig om te spelen. Het vroegere kolenspoor loopt er door. Dat wordt in de toekomst een fietsverbinding voor kinderen en bewoners. Met wat meer passage kan het hier misschien een echt (ecologisch) park worden.

- Gesprekken sleutelfiguren 13 april 2022

Plaatsbeoordelingen

Reactie

place_not_exist

Het gebouw van Hotel 8 heeft weinig meerwaarde. Denk Hotel 8 en de Randstraat weg (die toch doodloopt tegen de kolenspoor) en er ontstaat een heel grote open ruimte. Een dergelijke groene ruimte verbindt de oude cité met het noordelijke deel en kan werken als een waarachtig stadspark, verbonden met heel wat publieke infrastructuur (Regina Mundi, melkhuisje, Poolse barak, Fatih-moskee). Het park zou zich bovendien op een boogscheut van de kerk en de Semersah-moskee bevinden.

donderdag 9 juni 2022 14:24 door Wandeling 7 mei 2022

Reactie

place_alot

Het pleintje naast het Kolenspoor, ten noorden van de Randstraat, wordt heel veel gebruikt, het is niet verlaten. Er spelen kinderen en er is een kleine doorsteek tussen het groene plein en de site van Regina Mundi.

donderdag 9 juni 2022 14:24 door Wandeling 7 mei 2022