Laden...

Het park van de directeur


Officiële locatie

EEN BRUISENDE BUURTPLEK

Dit is een mooie en rustige plek maar niet zo publiek toegankelijk. Er zijn maar 3 poortjes en de toegang via de Koolmijnlaan is onaangenaam en onveilig. Het zou een mooie plek kunnen zijn voor jeugdactiviteiten. Op be-MINE is er altijd vanalles te doen. In de zomer zijn er verschillende evenementen zoals de Mijnhappening en vroeger Putrock. Allemaal erg populair bij de jeugd maar een echte connectie met het buurtleven in de cités ontbreekt. Misschien kan het park hier meer voor worden opengesteld.

- Gesprekken sleutelfiguren 22 april 2022

Plaatsbeoordelingen

Reactie

place_not_exist

Van de voormalige directeurswoning blijft na de brand enkel een ruïne over. Er zijn verschillende pistes voor de toekomst: De villa herstellen in zijn oorspronkelijke staat of een enkel stabiliseren en er bijvoorbeeld een uitkijktoren van maken.

donderdag 9 juni 2022 12:46 door Wandeling 3 mei 2022

Reactie

place_like

Het park wordt intens gebruikt door bewoners om te genieten van de rust, te wandelen, de hond uit te laten of te lopen. Ook scholen komen hier om te spelen. Voor toeristen is er een speurtocht in het park.

donderdag 9 juni 2022 12:45 door Wandeling 3 mei 2022

Reactie

place_not_exist

Een aangename en veilige toegang vanuit be-MINE ontbreekt. De Koolmijnlaan is niet aangelegd op maat van voetgangers. Zo stopt het voetpad plots aan de bushalte. De Koolmijnlaan scheidt Beringen-Mijn in twee. Ook de toegang vanuit het rusthuis laat de wensen over. De vele dorpels maken het park moeilijk toegankelijk met de rolstoel.

donderdag 9 juni 2022 12:44 door Wandeling 3 mei 2022