Laden...

Ecologisch waardevol bosje tussen E40 en Technologiepark


Locatie aangemaakt door Antoine

Plaatsbeoordelingen

Behoud waardevol bosje

place_like

De oprit van de E40 / E17 is nog steeds de meest ecologisch verantwoorde weg om van de R60 en vanuit Zwijnaarde, Zevergem, Eke, Zingem, Oudenaarde het centrum van Gent te bereiken; gewoon even het klaverblad passeren en je bent op 't Zuid, i.p.v. door residentiƫle wijken te rijden. Het is perfect mogelijk de E40 zodanig in te richten je vanaf die oprit NIET kan doorschuiven richting Brussel, maar enkel de E17 kan nemen, richting Kortrijk of richting Gent - Antwerpen. Die oprit is belangrijk voor bewoners van Zwijnaarde en omstreken en het bosje links en rechts is woest en waardevol en een noodzakelijke buffer tegen de rampzalige geluidsoverlast. Een ruig bosje is een aangename variant op netjes geplande parkbossen. Behouden, dus!

maandag 5 april 2021 13:30 door Hans G.

ecologisch waardevol bosje

place_like

In het voorontwerp van het Ruimtelijk Structuurplan voor het Technologiepark (RUP 148) wordt de kap van het bosje in het Technologiepark voorzien. In datzelfde voorontwerp staat ook te lezen dat het om ecologisch waardevol gebied gaat. Schrap de geplande hoogbouw daar, behoud het ecologisch waardevol bosje en verbind beide delen van zodra de geplande sluiting van de oprit van de N60 naar de E40 een feit is. Volgens de UGent zelf zijn kleine bosjes van groot belang zoals je kan lezen via https://www.ugent.be/nl/actueel/bos-klein-belang-koolstof-wild-teken.htm Voorstel te liken via : https://ookmijn.stad.gent/wmplan-zwijnaarde/ontwerpen/kap-het-bosje-het-technologiepark-niet

vrijdag 29 januari 2021 16:51

Bosje behouden!!

place_not_exist

Ik wil graag dat het bosje aan weerszijden van de oprit naar de E40 behouden blijft; kappen van bomen ten voordele van beton kan echt niet meer!

woensdag 14 oktober 2020 20:00 door onderzoeker